Jag har ju haft Smilla nu i några år och med henne har det alltid varit så lätt att rida och umgås och ha det bra. Detta är verkligen en relation jag önskar att alla ridtjejer som jag och såklart alla ridkillar också ska få uppleva!

hästen!

Naturligtvis är det långt ifrån alltid man har sådan tur när det gäller anknytning, respekt och kärlek mellan människa och häst, men när det är där så är det så fantastiskt att man önskar alla hästar och människor samma känsla!

Att snabbt bli förälskad i en häst är knappast svårt, men att hitta en häst som blir ens egen och som man kan ha en relation till som endast är mysig, respektfull och fylld av kärlek är inte alltid det lättaste. När det händer är det därför på det viset att man vill hålla fast den känslan och vara med hästen varje dag. Man blir typ beroende av det mysiga och roliga som man delar tillsammans med hästen och då är det ju precis som det ska vara!

Smidigt att bo på landet!

landsbygd

Jag har ganska nyligen flyttat ut på landet och detta har såklart att göra med att jag vill kunna vara mer nära Smilla och ge henne en trevligare miljö att leva i än det jag kan ge henne när jag bodde i en större stad. Jag kan träffa henne hela tiden nu då stallet är precis över vägen från huset. Jag ser henne med andra ord hela tiden från köksfönstret när hon är ute i hagen och det är ju bara så himla mysigt!

Att kunna rida på landsvägarna och byvägarna kring där jag bor är verkligen en känsla av att vara helt fri och jag rekommenderar er alla att flytta ut på landet direkt om ni har en egen häst! Det blir så mycket mer närhet och tillit mellan dig och hästen när ni hela tiden är så nära varandra och det är viktigt på alla plan.

När kidsen kommer på besök

Under helgerna brukar det komma familjer med barn och titta på Smilla lite och mata hemma och ”klappa fint” och hon gillar det verkligen! Vissa hästar gillar ju inte alls vare sig barn eller en massa ”tjafs”, men Smilla trivs som fisken i vattnet (eller hästen i hagen, kanske man skulle säga)?

Jag har också några ungdomar som kommer hit under veckodagarna och har en liten ridskola och det är såklart också jättemysigt. Det bästa är att jag har detta som jobb! Att kunna jobba med det man älskar allra mest och att kunna klara sig ekonomiskt på det tror jag är det bästa för att man ska känna sig tillfreds! Det är dock många hästskötare som har det svårt, här är en hyllning till er alla!

Lantlivet bra för kropp och själ i allmänhet!

Då jag inte bara gillar Smilla och hästar i allmänhet, utan även är intresserad av att hålla mig i form så är det oerhört positivt att bo på landet. Man kan utan svårighet hitta bra och smidiga, spännande och roliga lösningar vad gäller träning. Skogen är som byggd för att användas som ett slags gym, bara man vet hur man ska använda alla stubbar och grenar! Det är så himla skönt att vara ute hela tiden också, för det gör så att man alltid känner sig på topp vad gäller att vara fräsch och ”på bettet”. Jag har inre ens någon bil, utan jag cyklar till lanthandeln och till de större butikerna när jag behöver något, inte illa eller hur? Jag funderar dock på att köpa en sån där träningscykel, men det får vänta lite!

Hej svejs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *